3# anledningar att satsa på en företagsfilm

En företagsfilm kan göra under för ditt företag. På ett smart och effektivt sätt förklarar den vad du erbjuder. Ett bra hjälpmedlen för att få nya kunder.

Satsa på företagsfilm

En företagsfilm är en modern infomercial som hjälper dig att nå igenom mediabruset på internet. Ditt företag har produkter eller tjänster att erbjuda som verkligen kommer att hjälpa dina kunder. Det enda problemet är att det är svårt för dig att verkligen få kundernas uppmärksamhet och hinna förklara hur just ditt företag kan underlätta deras liv och verksamhet. Här kommer företagsfilmen in: en kort och genomtänkt animerad film som omgående förklarar för tittaren vad produkten eller tjänsten gör. För ett professionellt resultat anlitar du Explainer. De har hjälp många företag och vet exakt hur man ska nå just din målgrupp. Gå in på Explainer och låt dem skapa en professionell företagsfilm som hjälper dig att få fler kunder.

1# Visuell information

En bild säger mer än tusen ord. En film kan på mycket kort tid förklara hur något avancerat fungerar. På ett par sekunder förstår tittaren en svårare teknisk process eller på vilket sätt dina produkter kommer att förbättra deras liv. Skriven information tar längre tid att läsa – vilket innebär att texten, själva inlägget, inte blir läst. En film kan också skapa en känsla som gör tittaren intresserad.

2# Når igenom mediabruset

Mediabruset är nästan öronbedövande. På ett eller annat sätt måste du nå fram till dina kunder och även få nya. Eftersom konkurrensen på nätet är stor är det svårt att nå fram till dina presumtiva kunder med bara inlägg på Instagram och Facebook. En företagsfilm är ofta mycket mer effektiv än andra inlägg, förutom att filmer också premieras av plattformarnas algoritmer.

3# Effektiv digital marknadsföring

Digital marknadsföring handlar om allt från inlägg på sociala medier till att arbeta med SEO och utifrån algoritmer. För att skapa effektiva kampanjer måste du ha bra och varierat material. Algoritmerna gillar filmer och en film kan också bli viral. Genom att kombinera olika slags inlägg och stor digital närvaro med en smart företagsfilm ökar du dina chanser att lyckas.