Effektiv rekrytering i Stockholm med videopresentationer

Att rekrytera personal tar tid, särskilt om du letar efter specialkompetens eller verkligen vill hitta rätt person. För att göra rekryteringen mer effektiv kan du använda videopresentationer. Då kommer du att spara in mycket tid och snabbare hitta nästa medarbetare.

Rekrytera med videopresentationer

Idéen med att rekrytera med videopresentationer är att du och den som söker jobb snabbt kan få en känsla ifall ni passar ihop. Istället för att ni ska behöva avtala ett möte, så får ni genom en kort video en känsla för vem den andra är. Du vill ha personal som verkligen gillar dina produkter och tjänster, och som har samma värdegrund som företaget. Du vill också ha person som du känner kommer att passa in. Videopresentationer är då bättre än ett CV på ett papper. Genom ett CV får du reda på var personen arbetat och vilken utbildning den har, men det säger i långa loppet inte allt. En person kan ha en naturlig kreativitet som du verkligen behöver, men som du aldrig kan avläsa från ett CV. Istället väljer du en person vars CV ser bättre ut, men som nödvändigtvis inte passar dig. Ännu ett möte som inte leder någon vart.

För effektiv rekrytering i Stockholm är det smart att anlita Next U som specialiserat sig på videopresentationer. De hjälper dig först genom att headhunta personer som är intressanta. Sedan får de se en videopresentation över ditt företag och du får titta på deras individuella videopresentation. När ni sedan matchas ihop är det dags att träffas IRL. Du har sparat din många timmar med Next U. Gå in på Next U för effektiv rekrytering i Stockholm och hitta kompetenta medarbetare som hjälper dig att driva företaget framåt.

Hitta rätt person till företaget

Rätt personal är en förutsättning för att ett företag ska kunna växa. Därför är det klokt att du tänker igenom vilka slags kompetenser, men även sociala färdigheter, som du vill att personen du söker ska ha. Naturligtvis finns det inga supermänniskor. Dock kommer du lättare att hitta rätt person genom att verkligen tänka igenom vad du behöver. Det är även klokt att tänka igenom personens naturliga personlighet och talanger. För tillfället har individen kanske inte rätt utbildning, men genom en fortbildning på ett par månader så besitter personen den kompetens som du behöver, samtidigt som du får en person som har de individuella talanger som företaget söker. Det är även bra för personer som letar jobb att du är tydlig i beskrivningen. Så att vare sig du eller den behöver titta på en massa videopresentationer som inte leder någon vart.

När du ska rekrytera ny arbetskraft är det smart att du skapar en videopresentation som verkligen visar företaget från dess rätta sida. Du kan be Next U om hjälp så att presentationen blir bästa möjliga. Det bör framgå vad ni säljer, era produkter eller tjänster. Berätta även om vilka slags tjänsteförmåner som du kan erbjuda, er värdegrund och vilken slags företagskultur som ni har. Du bör även vara tydligt med vilka arbetsuppgifter som personen ska utföras och vad ni förväntar er.