Arbeta hårt som företagare och nå framgång

Att vara egenföretagare kan vara helt fantastiskt men det medför också en hel del jobb. Om du drömmer om att bli egen företagare är det bra om du är beredd på vad det faktiskt innebär i praktiken. Det är inte sällan som en egenföretagare som arbetar med företaget på heltid jobbar bra mycket mer än 40 timmar per vecka. Men de flesta företagare tycker att det är värt att jobba på kvällar och helger så länge de får hålla på med det som de älskar. Om du vill starta ett företag eller nyss har startat ett är det en bra idé att försöka skilja på jobb och privatliv, även om det är svårt. Att hyra en kontorsplats på ett kontorshotell dit du kan åka för att jobba kan vara en väldigt bra idé. Det finns även andra fördelar med att ha en kontorsplats. När du har en plats på ett kontorshotell kan du utvidga ditt kontaktnät genom att träffa nya människor. Du får sällskap på fikaraster även om ni inte jobbar tillsammans och det kan även finnas likasinnade som du kan bolla idéer med. Det finns massor av olika kontorshotell, speciellt om du bor i Stockholm. Det kan vara en fördel att hitta ett kontorshotell som ligger i närheten av din bostad för att minska ner pendlingstiden.

Var beredd på att axla många roller

För att du ska lyckas med ditt företagande är det en fördel om du är affärsinriktad, flexibel, driven, självständig och beredd på att lägga ner mycket tid på ditt företag. Det är ingen nackdel om du är optimist och är en person som ser möjligheter istället för problem. När du är egenföretagare behöver du dessutom ofta axla många olika roller, speciellt i början när du inte har de ekonomiska möjligheterna att anställa personal. Du ska exempelvis, förutom att arbeta med din affärsidé, vara ekonomiansvarig och se till att allt sådant fungerar. Det är inte alltid enkelt att vara egenföretagare.

Hitta en mentor

För att bli en framgångsrik företagare ska du jobba med något som du verkligen älskar. Företagande som bygger på intressen, talanger och kunskaper har större chanser att bli framgångsrika. När du jobbar med något du brinner för har du dessutom roligt på vägen. Det kan vara en fördel att lära dig att fokusera på saker. Gör ett projekt färdigt istället för att ha tio halvdana projekt som du gör parallellt. För att nå framgång kan det vara en bra idé att skaffa dig en mentor. Ingen kan eller vet allt och att ha en rådgivare eller en mentor kan vara mycket hjälpsamt.

Ta hand om dig under resans gång

Att göra misstag är en del av att vara företagare. Men istället för att nedslås av dem ska du istället ta lärdom misstagen. Försök att inte göra om samma misstag två gånger, det är slöseri med tid. Att vara egenföretagare är en livsstil och även om du inte kommer att ha ett 9-17-jobb är det viktigt att du tar hand om dig. För att du ska kunna nå dina mål måste du orka och då behöver du återhämtning.