Ta hjälp i företaget

Livet som företagare kan vara överväldigande. Det är väldigt mycket du behöver kunna och göra själv. Detta gäller särskilt i början av din karriär där du sannolikt inte har råd att anställa folk på alla positioner, utan måste själv vara marknadsavdelning, säljavdelning, HR-avdelning med mera. Det är lätt att bränna ut sig, och ett av de bästa råden man kan ta till sig som företagsledare är därför att så snabbt som möjligt ta in hjälp på de positioner man kan. Många saker kan ett proffs lösa på distans med bara några timmar i månaden utan att du behöver anställa någon på heltid.

Företagstjänster inom ekonomi

Ofta har en företagsledare spetskompetens inom ett visst område och har upptäckt att det går att kommersialisera. Det kan vara tillverkningsindustri, programmering eller något annat. Det går dock inte alltid hand i hand med att vara bra på ekonomi. Det är inte helt ovanligt att ett företag går i konkurs – inte för att det nödvändigtvis går dåligt, utan på grund av att ekonomin blivit misskött då de ansvariga inte har den kompetens som krävs. Att satsa på att hyra in företagstjänster inom ekonomi och fakturering är därför en av de första sakerna en smart företagare gör. Det här är ett tungt område som kräver mycket administration för den som är ovan. Andra bra företagstjänster i kategorin är revision och lön.

Marknadsföring

Om du inte tyckt att din företagsidé var det bästa sen skivat bröd hade du förmodligen inte satsat på den. Det är däremot inte säkert att alla andra tycker samma sak. Det finns dessutom risk att du blir hemmablind när det kommer till att sälja in din lösning till andra. Det kan då vara klokt att ta in en extern marknadsförare som kan titta på din produkt eller tjänst med opåverkade ögon och se styrkorna och svagheterna i din säljpitch. En riktigt bra marknadsförare kan dessutom hjälpa dig hitta nya marknader och kunder som kan ha nytta av det du säljer.

Ledarskapscoachning

Har företaget växt och du börjat anställa? Bra. Nu är det dags att börja titta inåt, på dig själv. Bara för att du är bra på det du gör behöver det inte betyda att du är en bra ledare och chef. Se till att anlita någon som kan hjälpa dig att jobba med dessa frågor. För det är en helt annan sak att leda ett tillväxtbolag med många anställda som kommer och går än att leda en liten firma. Bra ledarskap krävs för att få dina medarbetare att prestera och vilja fortsätta jobba hos dig. Bra, eller dåligt, ledarskap tenderar dessutom att smitta av sig på resten av organisationen. Dina mellanchefer kommer aldrig bli bättre ledare än vad du är.

Coaching – en verksamhetsidé